Thursday, May 7, 2015

Netsi za 4,2 miliona dolara mogu zadržati Teletovića?


Nakon što se uspješno oporavio od embolije pluća najbolji bh. košarkaš i kapiten košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Mirza Teletović se tokom play-off vratio u sastav Brooklyn Netsa
Sjajno krilo ovoga ljeta postaje "slobodan agent", a prema izvještajima koji stižu iz Sjedinjenih Američkih Država njegovi Netsi imaju vremena do 30. juna da mu ponude 4,2 million dolara, piše New York Daily News. 

Iako je Mirza već rekao kako ima želju ostati u redovima svog sadašnjeg tim a, Billy King, generalni meander Mrežica, je kazoo kako će sve zavisiti od situacije na tržištu ovoga ljeta, tako da garancije da će Teletović naredne sezone igrati u Netsima još uvijek ne postage. 

S 29 godine naredni ugovor bi prema NBA stručnjacima mogao biti posljednji veliki za najboljeg bh. košarkaša, a mnogi smatraju da bi još uvijek aktuelni šampioni NBA lige, San Antonio Spursi, mogli biti tim koji će Mirzi ponuditi ugovor. I pored već izražene želje da ostane u "velikoj jabuci", Teletović je kazao kako će odluku o svemu prepustiti svom agentu, Jeffu Schwartzu.

Cijela situacija oko svih detalja vezanih za nastavak karijere kapitena košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine mogla bi biti poznatija sutra kada će Teletović održati press konferenciju u hotelu Hercegovina na Ilidži.

No comments:

Post a Comment